Forum

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece-udomitelji za djecu je prva mreža udruga udomitelja djece u Hrvatskoj, neformalno utemeljena 2005., a službeno osnovana u srpnju 2008. Forum je 2005. osnovan temeljem sporazuma o međusobnoj suradnji između udruga udomitelja “Put ka sreći” iz Koprivnice, HU “Oaza” iz Rovinja i “Nadomak sunca” iz Oprtlja. Danas Forum broji 13 članica, 12 udruga udomitelja i Stela Njemeček kao fizička osoba, jedna od osnivačica Foruma. Udruge članice su: Humanitarna udruga “Oaza”, Udruga udomitelja Istarske županije, Udruga udomitelja i obiteljskih domova “Nada” Ivanec, “Zipka” Udruga udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije, Udruga udomitelja djece PGŽ “DAMDOM”, Udruga udomitelja djece Međimurja, Udruga udomitelja djece i starijih osoba “Toplo srce” Velika Gorica, Udruga udomitelja Vukovarsko-srijemske županije “Zagrljaj”, Udruga udomitelja djece i odraslih osoba “Veliko srce” Čazma, Udruga udomitelja djece, starih i nemoćnih osoba “Osječko-baranjske županije” Ljubav, Udruga udomitelja djece i odraslih osoba “Skrb” Koprivnica i Udruga udomitelja za djecu Sisačko-moslavačke županije “Osmijeh djeteta”.

Vizija/ Društvo u kojem sva djeca imaju dostupnu kvalitetnu obiteljsku skrb.

Misija/ Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece je neprofitna organizacija usmjerena na poticanje i pružanje podrške razvoju i praksi kvalitetnog udomiteljstva djece u Hrvatskoj.

Djelovanje/ Forum djeluje putem uspostavljanja mreže podrške, edukacija, aktivnosti zagovaranja, pružanja informacija, povezivanja i suradnje s udrugama udomitelja, udomiteljima, djecom i mladima te posredno i s drugim osobama, institucijama i organizacijama na području skrbi za djecu i mlade. Svoj rad Forum temelji na aktivnom uključivanju, osnaživanju djece, mladih i udomitelja, podržavanje pozitivnih incijativa i samopomoći, uvažavanje i poštivanje različitosti, poticanje suradnje i partnerstva, djelovanje u najboljem interesu svakog pojedinog djeteta i mlade osobe u skladu s međunarodno prihvaćenim standardima.

Datum osnivanja/ 3.srpnja 2008.

Osnivači/
HU “Oaza” (Eva Husak Bačac), Stela Njemeček,  “Nadomak sunca” (Odilia van Manen Rojnić), Vesna Pupavac

Predsjednica udruge/ Marina Hoblaj

Dopredsjednice/ Claudia Juranić Klarić i Helena Brašić