Akcija čišćenja i uređenja dvorišta Dječjeg doma A.G.Matoš

Akcija čišćenja i uređenja dvorišta Dječjeg doma A.G.Matoš

U petak 18.05.2018. uspješno je ostvarena volonterska akcija u dječjem domu A.G.Matoš u sklopu projekta Dom za djecu-Dom za ptice financiranog iz Ininog programa Zeleni pojas. Ukupno je sudjelovalo 14 volontera, od čega 10 volontera iz Ininog kluba volontera, a u pomoć su nam uskočili volonteri iz Egipta iz organizacije Daylight outreach s kojima Forum surađuje. Stručnjai iz udruge BIOM koordinirali su akcijom i uputili volontere u poslove.

0001-copy

Aktivnost je započela u 9 sati, pri čemu su nas u domu lijepo ugostili s jutranjom kavom i keksima kako bi puni elana krenuli u poslove. Volonteri su podijeljeni u nekoliko grupa, tako da su jedni farbali, drugi sadili živicu od lovora, treći obrezivali i sadili ruže, a ostali su zajedno s djecom iz doma izrađivali kućice za ptice.

Akcija je trajala je do 13 sati, pri čemu smo zbog kiše morali ranije završiti s aktivnostima. Volonteri su pofarbali sprave za igranje, klupice, obrezali su ruže koje su već bile posađene i posadili još 10 ruža, kao i .30 sadnica grmova lovora kao živicu uz ogradu. Volonteri su također s djecom izrađivali kućice za ptice s čime su djeca bila odušvljena i uživala u izradi kućica. Ukupno je izrađeno 20-ak kućica. Zbog kiše su ranije prekinuti radovi, a kućice su naknadno postavili domari zajedno s djecom u dvorištu. Ostatak kućica će se podijeliti u ostalim podružnicama domova.

Na kraju akcije djeci iz dječjeg doma i volonterima podijeljeni su plakati za izradu 3D modela ptice, velike sjenice.

0002 0008 0005 0040