Božićni susret udomitelja, Pula

                                             I Z V J E š Ć E
s Božićnog susreta udomitelja, udomljene djece i sponzora Udruge udomitelja Istarske Županije (UUIŽ), održanog dana 18. prosinca 2010. godine u Evanđeoskoj crkvi Pula u organizaciji UUIŽ i HU OAZA

Susretu je prisustvovalo preko 70 sudionika, od čega 50 udomitelja, djece i mladih, zatim gdin Erik Lukšić, pročelnik Odjela za društvene djelatnosti u Gradu Puli te od sponzora gđa Linda iz Lions cluba Poreč, Anđelo Cvjetković, tajnik Udruženja likovnih i književnih stvaralaca ULIKS, gdin i gđa Lustig iz Evanđeoske crkve Pula te predstavnik zgrade u kojoj je službena adresa Udruge, čiji su stanari dali dobrovoljni prilog za ovaj susret.

Pošto je predsjednica Mirjana Bartolić otvorila susret i pozdravila sve prisutne udomitelje, djecu, goste i sponzore, mladi iz udomiteljskih obitelji i crkve izveli su prigodan novogodišnji program.
Prisutne je pozdravio i dopredjednik udruge, Petar Bačac, obraćajući se prvenstveno mladima, pozivajući ih na suradnju.

Ovaj susret je prije svega bio namijenjen mladima, kao poklon za Božić i Novu godinu, potom i kao svojevrsna prilika da se udomiteljie i donatore izvjesti o radu udruge u proteklih godinu dana. Ovom prilikom dodijeljene su zahvalnice donatorima, koji svojim doprinosima pomažu i podržavaju rad udruge.

Donatori koji su doprinijeli realizaciji ovog susreta jesu: Puljanka, Croatia osiguranje, Pekara Zeus i Prehrana, Mesnica DAMES, cvjećarna M. Giro, Miracolo Fažana, Kavaimpeks Boljun, pizzerije Brasserie, Bambi i Jupitar, zatim EPC Pula s više od 30 poklon paketa, stanari zgrade Uspon sv. Stjepana 3 i 5, Slovensko društvo Istra, kao i neki privatni donatori.

Predsjednica HU OAZA i Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece, Eva Husak Bačac, upoznala je prisutne s trenutnom kampanjom o udomiteljstvu ”Dajući dom dajemo sebe” i aktivnostima Foruma, te s posebnim zadovoljstvom istakla izdavanje Priručnika za udomitelje djece, kojeg se može kupiti, a koji će pomoći udomiteljima i onima koji to žele postati, jer je pregledno i jednostavno prikazana zakonska regulativa i svi čimbenici udomiteljstva od prihvata djeteta pa do izlaska iz skrbi.

Na kraju susreta podijeljeno je preko 70 paketa prisutnoj djeci i mladeži, a udomiteljima božićnica od 500 kn, kava i cvijet, a udomljenoj djeci od 5 razreda nadalje 100 kn džeparca i poklon bon za pizzu. Susret je nastavljen uz druženje.