Podjela božićnih darova u udruzi ”Nada” Ivanec

Udruga udomitelja ”Nada” iz Ivanca, već tradicionalno, svake godine prigodnim paketićima daruje udomljene štićenike, djecu te stare i nemoćne, ali i biološku djecu udomitelja te udomitelje članove naše udruge. U to ime smo posjetili svaku udomiteljsku obitelji i podijelili 47 poklon paketa. Svakom udomitelju, uz prigodne slatkiše, voće i kavu, poklonili smo i Priručnik za udomitelje te brošure Foruma za kvalitetno udomiteljstvo djece i naše udruge. Djecu te starije i nemoćne darovali smo slatkišima, sokovima i voćem. Ovo Božićno darivanje bilo nam je omogućeno zahvaljujući našim donatorima: Kraš Zagreb, Koestlin Bjelovar, Vargos Varaždin, Čibo Centar Ivanec, Feniks Ivanec, Magro Ivanec, Emporium Zagreb i Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece.

Posebnu radost kod djece, ali i starih i nemoćnih, izazvalo je to što smo ih posjetili prerušeni u Djeda Mraza, odnosno u našem slučaju to je bila Baka Mrazica, te se sa svakim poslikali i naknadno podijelili slike za sjećanje na 2010. godinu.

Uz darovanje naše udruge, naši štićenici su dobili i poklon pakete od Centra za socijalnu skrb i Zagorske demokratske stranke iz Ivanca koja se već treću godinu pojavljuje i daruje udomljenu djecu, stare i nemoćne.

I ove godine smo se uvjerili kako je malo potrebno da se razvesele oni koji nemaju sreće da odrastaju ili žive u vlastitim obiteljima.

Mladenka Ravenski
Tajnica udruge ”Nada” Ivanec